Sosyal Medya

Güncel

İsveç’te bir haftada 700 domuz gribi vakası

İsveç’te bir hafta içinde 700 domuz gribi vakasına rastlandığı açıklandı.



Genç ve orta yaÅŸ grubunda domuz gribine yakalananların sayısının da artış gösterdiÄŸi öğrenildi. Åžimdiye kadar Ä°sveç’te domuz gribinden ölenlerin sayısının da 14’e ulaÅŸtığı belirtildi. Ä°sveç Halk SaÄŸlığı Merkezi’nden salgın hastalıklar uzmanı Anders Tegnel bu sayının buzdağının sadece görünen kısmı olduÄŸunu, sadece ağır domuz gribi vakalarını kapsadığını belirterek, bir çok kiÅŸinin de salgını evde geçirdiÄŸini söyledi.

Halk SaÄŸlığı Merkezi, Ä°sveç’te okulların spor tatiline çıktığı üç hafta içinde salgının yayılmasının yavaÅŸlayacağı, ancak tatil dönüşünde domuz gribinin A ve B türlerinin yayılmasının hızlanabileceÄŸinden endiÅŸe edildiÄŸini açıkladı.

Danimarka’dan yardım istendi

Ä°sveç’in güneyindeki SkÃ¥ne Bölgesi’nde domuz gribi vakalarının aşırı artması nedeniyle hastanelerin acil servislerinin yetersiz kalması üzerine hastaların Danimarka’daki hastanelere gönderilebileceÄŸi öğrenildi. Bölge Ambulans ve Kriz Hazırlık Merkezi Åžefi Rolf Ohrlander ‘‘Acil servislerdeki yatak kapasitesi yetersizliÄŸi endiÅŸe verici. Halland, Kronoberg ve Blekinge bölgelerinde de durum aynı. Bu nedenle Danimarka’daki saÄŸlık kuruluÅŸları ile geçen hafta iliÅŸkiye geçmek zorunda kaldık’’ dedi.

Kaynak : DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.